schadevergoeding letsel
Tips

Schadevergoeding voor letsel eisen? Volg deze tips

Heb je letsel opgelopen bij een ongeval en is een andere partij hiervoor aansprakelijk? Dan kun je een schadevergoeding letsel eisen. Waar moet je nu op letten als je dit doet? In dit artikel vind je onze beste tips.

  1. Houd alle kosten goed bij
schadevergoeding letsel

Een schadevergoeding letsel bestaat uit alle directe en indirecte kosten die voortvloeien uit het ongeval. Het gaat dus niet alleen om de medische kosten en kosten voor het vervangen of laten repareren van spullen, maar ook om bijvoorbeeld huishoudelijke kosten en een verminderde no-claim korting.

Het is belangrijk dat je al deze kosten goed bijhoudt. Zo heb je voor jezelf inzichtelijk hoe hoog de schadevergoeding moet zijn en kun je dit ook overleggen aan de tegenpartij. Zorg ook voor bewijzen van deze kosten, zoals rekeningen en bonnetjes.

  1. Schakel een letselschadespecialist in
schadevergoeding letsel

Het inschakelen van een letselschadespecialist brengt misschien in eerste instantie kosten met zich mee, maar die kun je ook weer verhalen op de tegenpartij. Het is daarom altijd aan te raden om een letselschadespecialist in te huren.

De letselschadespecialist kan je tijdens het gehele proces bijstaan. Zo helpt hij of zij met het bepalen van de gemaakte kosten, het verzamelen van bewijzen en het berekenen van de hoogte van de schadevergoeding. Daarnaast kan de letselschadespecialist de tegenpartij ook aansprakelijk stellen.

Kies je ervoor om een rechtszaak aan te spannen als de tegenpartij schuld ontkent of slechts gedeeltelijk erkent? Dan is het slim om een letselschade advocaat in te huren.