Olijfboom in bak

Mensen genieten al jaren van het gezelschap van olijfbomen. Zijn oorsprong vindt de boom in het mediterrane gebied maar de olijfboom is inmiddels overal ter wereld te vinden. daarnaast wordt het steeds populairder om een olijfboom in je eigen tuin te zetten om dat mediterraanse gevoel thuis te ervaren. Heb je geen geschikte tuin? Zet dan je olijfboom in bak of pot. Als je niet bekend bent met het houden van bomen in plantenbakken, dan is de olijfboom in bak een fantastische boom om mee te beginnen. Dankzij zijn winterhardheid in de natuur, kan de olijfboom zich makkelijk aanpassen aan een leven in een plantenbak of bloempot. We bespreken de basisbehoeften van een olijfboom in bak.

De juiste plantenbak

Het is belangrijk om de groenste en meest gezonde olijfboom uit te kiezen, die je kan vinden. Het gebladerte moet een gezonde donkergroene kleur hebben zonder bruine of zieke bladeren. De plantenbak die je voor je olijfboom uitzoekt kan het best van klei of hout zijn. Dit heeft te maken met een juiste afvoer van water. Plastic plantenbakken of -potten houden meer water vast waardoor de aarde van de boom te nat blijft. Plantenbakken die kunnen “ademen” zijn een geschikte keus.

Zonlicht en water geven

Beginnend tuinders staan erom bekend dat ze over het algemeen te veel water geven aan hun planten. Sommige planten vinden dit misschien lekker maar je olijfboom houdt zeker niet van natte voeten. Consistent natte aarde zal je olijfboom in bak helaas doden. Zorg dat je aarde van de boom uitdroogt tussen het water geven door. Hoe vaak je de boom water moet geven zal afhangen van de grootte van de bak die je gekocht hebt. Geef je boom weer water als de eerste 5 cm van de aarde droog aanvoelt. Vind de zonnigste plek op je terras of balkon om je olijfboom in bak neer te zetten. Deze bomen genieten van vol zonlicht en hebben daarom ook minstens 6 uur per dag hiervan nodig om gezond te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *