Tips

Mooiste museum in Gelderland

Ik ging met mijn vader altijd naar musea toen ik jonger was. We gingen altijd samen naar oorlogsmusea omdat we dit beide erg interessant vonden en leuk om naartoe te gaan. We waren naar alle oorlogsmusea in Gelderland en omstreken geweest. Toen ik wat ouder werd kreeg ik steeds meer interesse in kunst. Ik ging toen erg veel met mijn vader naar kunstmusea. Nadat we naar een aantal musea waren geweest gingen we op het internet op zoek naar museum Gelderland om nieuwe musea te kunnen bezichtigen. Nadat we samen een tijdje hadden gezocht kwamen we uit op het Lalique museum. Dit museum is opgericht om de werken een Franse 19e-eeuwse kunstenaar tentoon te stellen. Hij leefde van 1860 tot 195 en zijn naam was René lalique.


Veel zoekresultaten

Toen we zochten op museum Gelderland kregen we erg veel zoekresultaten. Nadat we een tijdje hadden gezocht kwamen we dus uit op het Lalique museum. Het museum is in de Achterhoek in Doetinchem gevestigd dit is erg dicht bij ons huis in de buurt. De kunstenaar staat bekend om zijn glaswerken en vele details. Ik besloot om er samen met mijn vader naar toe te gaan. Het was een erg leuk dagje en ook super leerzaam het is echt een super mooi museum.