24 oktober 2021

Hoe maak je een verbouwing leuker en makkelijker

2 min read

De moeilijkste relatie test of de een leuke uitdaging, hoe een verbouwing gaat is hoe je er zelf instaat. Ga er mentaal voorbereid in op de lastige onderwerpen zoals geld, tijd en problemen. Dit is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je goed door het proces van verbouwen heen komt. Op meerdere vlakken kun je ervoor zorgen dat het voor jou/jullie op zijn makkelijkste gaat.

Geld

Het budget behouden tijdens een verbouwing kan relatief lastig zijn. Hier zijn wel meerdere manieren om toch goed met geld om te gaan maar niet in jouw wensen te veel moeten afwijken. Zorg dat je items die niet uniek zijn in aanbieding worden gekocht, kijk naar goedkopere alternatieve zoals Ikea meubels of gordijnen van de leenbakker. Zorg dat je budget zo realistisch mogelijk is zodat er geen frustraties ontstaan tijdens uitgaves. De realiteit is dat je waarschijnlijk over je budget heen gaat en bereid je dan hier ook mentaal op voor maar zet wel een streef budget op zodat je toch je best doet om hier eraan te houden.

Decoreren

Advies te vragen tijdens de inrichting wordt vaker gedaan dan je denkt, vooral als het gaat om 2 mensen die samen verschillende smaken hebben. Het tot een consensus te komen waar beide blij mee zijn is vrij lastig dus is het slim om hier samen met een professional te gaan zitten om interieuradvies te vragen zodat het niet alleen een inrichting is waar jullie beide blij mee zijn en wat het beste resultaat is wat kan zijn.

Bron: Mart Apeldoorn