Verkeersregels
Rijbewijs

Het belang van theorie rijbewijs

Al mensen beginnen met rijles denken ze vooral aan het autorijden en het praktijkexamen. Men staat meestal niet stil bij de theorie rijbewijs. Toch vormt de theorie een heel belangrijk onderdeel van je rijbewijs. Je zult eerst je theorie examen moeten halen voordat je praktijkexamen moet doen. De theorie is namelijk erg belangrijk, niet alleen om je examen te halen vooral ook in de praktijk. Kennis van verkeersborden en verkeersregels maar ook verkeersinzicht, voertuigtechniek en het milieu zijn zaken die aan bod komen in de theorie rijbewijs. Dit is dus ook belangrijk voor de praktijk.

Theorie rijbewijs

Theorie rijbewijs: meer dan alleen uit je hoofd leren

Toch is het niet alleen maar uit je hoofd leren. Het is vooral belangrijk om de theorie ook in de praktijk toe te passen. Dit gebeurt natuurlijk tijdens je rijlessen maar omdat je nooit elke situatie tegenkomt, is het wel belangrijk dat je weet wat je moet doen. Denk bijvoorbeeld aan de voorrangsregels voor trams. Als je in een stad rijdt waar geen trams rijden, dan kom je die situatie dus niet tegen. Terwijl het wel belangrijk is dat je weet wat je moet doen. Daarom is het oefenen van de theorie rijbewijs ook zo belangrijk. De theorie wordt dan getoetst aan de hand van praktijksituaties. Dit is bovendien ook de manier waarop het CBR het theorie examen afneemt zodat je daarvoor ook een stuk beter voorbereid bent.

Online oefenen

Cursus of zelfstudie

Om de theorie voor je rijbewijs te leren kun je kiezen voor een theoriecursus. Tijdens zo’n cursus wordt je helemaal klaargestoomd voor je theorie examen. Dit is vaak behoorlijk prijzig en bovendien wordt er echt naar het examen toegewerkt waardoor de stof nadat je het examen hebt gehaald minder lang blijft hangen. En dat is jammer want ook al je je rijbewijs hebt, blijft deze kennis een belangrijk deel van de verkeersveiligheid. Je kunt ook kiezen voor zelfstudie.