Handige checklist voor het organiseren van een verjaardagsfeest

verjaardagsfeest organiseren

Ieder jaar is jouw verjaardag weer een bijzondere dag. Of je nu groots uitpakt of het met een kleine groep mensen viert, je wilt natuurlijk dat jouw verjaardag naar wens verloopt. Op de dag zelf wil je niet nog van alles regelen, maar gewoon kunnen genieten. Met deze handige checklist voor het organiseren van een verjaardagsfeest, zie je niets meer over het hoofd. 

Locatie uitzoeken

Een verjaardagsfeest organiseren begint bij het bepalen van de juiste locatie. Vier je jouw verjaardag thuis of ben je van plan om een ruimte te huren in een restaurant of café? En welk budget heb jij in je gedachten? Op welke datum vier je jouw verjaardag? Je kunt je verjaardag op de dag zelf vieren, maar als deze dag doordeweeks valt of op een zondag en jij groots uit wilt pakken, dan kun je jouw feestje beter op een vrijdag of zaterdag plannen.

Uitnodigingen versturen

Als de locatie en de datum bekend zijn, kan je de uitnodigingen gaan versturen.  Als je weet wie er komen, weet je ook hoeveel boodschappen je moet doen. Je kunt jouw gasten gewoon uitnodigen via whatsapp of via e-mail, maar het is ook leuk om een kaartje te sturen. Ontwerp bijvoorbeeld jouw eigen uitnodigingen en personaliseer ze bijvoorbeeld met een leuke foto.

Boodschappen doen

Aan de hand van het eerder opgestelde budget en de mensen die hebben gereageerd op de uitnodiging, kun je boodschappen gaan doen. Maak een winkellijstje met daarop alle (fris)drank, sapjes, koekjes, snoepjes, toastjes, verjaardagstaart(en) en natuurlijk de versiering voor de aankleding van jouw huiskamer of feestlocatie. Ook bordjes, bekertjes, servetjes en eventueel wegwerpbestek is handig om in huis te halen.

Entertainment en versiering regelen

Wat wordt het entertainment op jouw feestje? Stel bijvoorbeeld een toffe Spotify-afspeellijst in of entertainment inhuren. Op het gebied van versiering kun je alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeest in thema en gebruik alleen maar gouden feestartikelen, of kies voor versiering met jouw leeftijd erop. Ballonnen, slingers, confetti of een piñata, jij kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Huis partyproof maken

Als jij ervoor kiest om je verjaardagsfeest thuis te vieren, is het verstandig om alle breekbare en kostbare spullen op te bergen. Zet de meubels aan de kant voor als de eerste gasten komen, en zet een kartonnen doos neer voor al het cadeaupapier. Dek alvast de hapjestafel, zet de drankjes koud en nu is het wachten tot de eerste gast verschijnt. Spannend!

We hopen dat je met deze checklist met een gerust hart je verjaardag zal vieren. Met een goede planning en voorbereiding kun jij lekker genieten van je verjaardag. Veel plezier vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *