24 oktober 2021

5 ingrediënten die jouw cookies extra speciaal maken

2 min read
cookies

Koekjes, wie houdt er niet van? Naast die lekkernijen opeten, is het ook helemaal niet moeilijk om zelf koekjes te bakken. Van bitterkoekjes tot speculaasjes en zandkoekjes: ze zijn allemaal even lekker – net als de uit Amerika overgewaaide cookies, zoals die met chocolate chips. Maar naast melkchocolade kun je ook andere ingrediënten in jouw baksels gebruiken, die de cookies nog nét een tikkie specialer maken. Wat dacht je van noten, Smarties of wortel?

Speciaal ingrediënt 1: pistachenoten, macademia’s of hazelnoten

Zelf cookies maken is een fantastisch idee. Het is leuk om te doen, je kunt genieten van kraakverse zoetigheden en je weet precies wat erin gaat. Omdat je de ingrediënten zelf controleert, kun je ook koekjes bakken die in die samenstelling niet in de supermarkt te verkrijgen zijn. Lekker én origineel dus! Probeer bijvoorbeeld eens verschillende noten, in de combinatie van witte chocoladestukjes met pistache of macademia, of pure chocolade met hazelnoten. Wel even checken of je ze niet uitdeelt aan iemand met een notenallergie…

Speciaal ingrediënt 2: marshmallows

Voor de echte zoetekauwen is cookies met marshmallows misschien wel de ultieme droom. Je vindt deze spekjes ook in Rocky Road-plakken met chocolade, dus waarom niet in cookies? Marshmallows smelten net als chocolade in de oven, waardoor je de heerlijke combinatie van krokant koekdeeg met zachte stukken krijgt. Mmm…

cookies

Speciaal ingrediënt 3: Smarties

Koekjes in de kleuren van de regenboog? Maak cookies met Smarties (of M&M’s)! Het ziet er vrolijk uit, is gay friendly én bovendien Smullen met een hoofdletter S. Deze chocoladesnoepjes gebruiken is heel simpel; je maakt gewoon het koekjesdeeg, vormt er koekjes van, drukt er een paar van die kleurrijke pastilles in, en stopt de cookies in de oven. Voilà!

Speciaal ingrediënt 4: pindakaas of hazelnootpasta

Chocolade en pindakaas is toch een ultieme combinatie? Voeg wat pindakaas toe aan jouw chocolate chip cookies voor een ietwat hartige bite. Een andere notenpasta die goed samengaat met cookies, is hazelnootpasta. In een chocolate chip cookie smaakt dat net alsof je een KinderBueno-koekje in je mond hebt. En wie is daar nou geen fan van? Misschien dat er daarom zelfs ook een cookie crunch bestaat met KinderBueno-deeg, witte chocolade en geroosterde hazelnoten…

Speciaal ingrediënt 5: wortel

Na al die zoete en – eerlijk is eerlijk – ongezonde ingrediënten, is het misschien goed om af te sluiten met een gezondere toevoeging aan jouw cookies: wortel. Dat klinkt gekker dan het is, want we zijn toch ook allemaal gek op carrot cake ofwel worteltaart? Die smaakcombinatie van wortel, walnoten en kaneel kun je goed laten terugkomen in cookies. En als je er een romige frosting bij maakt, worden jouw cookies helemáál speciaal.

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *