3 tips voor het bereiden van een paasbrunch

Een lauw glas versgeperste jus d’orange, een karig gevulde paasstol, kant-en-klare croissantjes en niet te vergeten de bakjes met paaseitjes. Zo ziet het gemiddelde paasontbijtje er vandaag de dag uit. Dit kan natuurlijk spectaculairder, lekkerder en origineler. Een paasontbijtje is altijd gezellig, maar een uitgebreide paasbrunch is veel feestelijker en uitgebreider. Wil jij uitpakken deze Pasen met een paasbrunch? Lees dan deze drie tips.

Tip 1: Zorg voor variatie en stem hapjes op elkaar af

Ga jij voor een een luxe brunch met allerlei chique gerechtjes zoals gerookte zalm en carpaccio. Of ben je een zoetekauw en kies je voor een brunch met zoete gerechtjes zoals cupcakes en taartjes. De keuze is reuze. Om een zo compleet mogelijke brunch te organiseren, is het ten eerste belangrijk om te weten wat je gasten lekker vinden. Er moet voor iedereen wat bij zitten, en daarom is het bij een brunch belangrijk om veel verschillende hapjes op tafel te hebben staan. Daarnaast is het belangrijk dat de hapjes die je op tafel hebt staan goed samengaan met elkaar. Tomatensoep en cupcakes gaan bijvoorbeeld niet zo lekker samen. Als je toch graag zowel zoete als hartige hapjes wilt serveren, dan is het slim om te werken met meerdere gangen.

Tip 2: Gebruik het internet voor inspiratie

Ben je toe aan een flinke dosis inspiratie voor de paasbrunch? Dan is internet je beste vriend. Google eens op paasbrunch ideeën, en je zal overspoeld raken met lekkere hapjes-recepten. Sommige gerechtjes kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Als je geen keukenprins-of prinses bent is dat natuurlijk makkelijke en een veilige keuze. Ben je wel een ster in de keuken, dan kan je er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Kies een lekker bakrecept en ga de keuken in! Het voordeel hiervan is dat het eten nog lekker vers is. 

Tip 3: Zorg voor leuke decoratie

Het eten is natuurlijk een essentieel element van de paasbrunch, maar het oog wil ook wat! Kleed de brunch aan met leuke paasversiering. Je kan overal paaseitjes kopen. Gekleurde paaseitjes geven een vrolijk paaseffect. Strooi er een paar over de tafel voor een speels effect. Echte klassiekers in de paasversiering zijn natuurlijk de beschilderde eitjes. Laat de creativiteit in je naar boven komen en bedenk iets wat je zelf leuk vindt, of steel wat ideeën van Pinstrest en geef er een eigen draai aan.

Als je aan Pasen denkt, dan denk je tot slot aan een verstopte verrassing (Easter Egg). Bedenk een leuke verassing die je tevoorschijn komt tijdens de paasbrunch. Wees ook hierbij weer creatief!

Uiteindelijk gaat het erom dat je je gasten verwent en laat genieten. Lekker lang tafelen met zijn allen en iedereen die pakt wat hij of zij lekker vindt. Dat is hoe Pasen moet zijn!

round white ceramic plate filled with waffle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *